#15 ”Släpp sargen – så ska fastighetsbranschen lyckas med sin digitalisering”

Real fastighetspodd har länge haft örat mot rälsen när det gäller den digitala utvecklingen inom fastighetsbranschen. Senast genom en miniserie på tre avsnitt där Björn Schenholm och Lars Lidén från konsultföretaget Meta gett tips kring hur man inom fastighetsförvaltningen kan digitalisera sin verksamhet.
Därför blev vi på fastighetspodden oerhört nyfikna när vi läste artikeln “Släpp sargen – så ska fastighetsbranschen lyckas med sin digitalisering””. En artikel skriven av Henrik Jarl på Compare IT.

Henrik har en bred bakgrund från olika branscher där mycket har handlat om just digitalisering. Sedan något år tillbaka jobbar han på Compare IT, ett företag som bland annat utvecklat en produkt för att styra hemmet samt även kommersiella fastigheter, något som de har förädlat genom åren. En produkt för trådbundna och trådlösa produkter för det smarta hemmet och den smarta fastigheten.

– Med ett stort mått av ödmjukhet sticker jag ut hakan lite vilket jag gillar att göra, säger Henrik. Jag tycker att branschen ligger efter en hel del vilket grundar sig i min erfarenhet från andra branscher där det har gått mycket snabbare.

Rubriken säger det många länge har ansett, att fastighetsbranschen är alldeles för konservativ och trög. Att man redan idag tjänar så mycket pengar att man inte är, fullt ut, öppen för utveckling. För att ta reda på detta har vi bjudit in författaren till artikeln, Henrik Jarl från Compare IT.

Så välkommen att lyssna till vad Henrik Jarl har för tips och idéer hur branschen kan komma i kapp och hur han bland annat jämför med hur andra branscher har lyckats med sin resa inom digitaliseringen