Årets fastighetsförvaltare

Pernilla Andersson, årets fastighetsförvaltare

Pernilla Andersson jobbar som centrumchef i Vällingby Centrum och är anställd som fastighetsförvaltare på Newsec. Pernilla har 11 år bakom sig som förvaltare och har alltså nu utsetts till “Årets fastighetsförvaltare” av Aff forum för förvaltning och service i kategorin lokaler. Syftet med priset är att lyfta fram medarbetare inom branschen som “gör ett professionellt, värdeskapande arbete i fastigheterna samt att främja fastighetsförvaltarrollen”.
Så här motiverar juryn valet av Pernilla:

“Drivkraften hos Pernilla är att tillsammans med kollegor alltid hitta lösningar på det som ibland känns omöjligt. Genom sin goda tillgänglighet och goda kommunikation med hyresgästerna sätts alltid laget före jaget. Med god affärsmässighet och tät kommunikation har hon tillsammans med sina hyresgäster lyckats vandra genom år 2020s utmaningar på ett framgångsrikt sätt. Pernilla är väldigt omtyckt av både kollegor och kunder och är därmed en god förebild för förvaltarrollen.”

Hur ser då Pernilla själv på priset och motiveringen?
– Ja, det är ju fantastisk, motiveringen är också fantastisk, säger Pernilla.
– Givetvis gör den mig glad. Jag vet inte varför de valt just mig, men jag jag jobbar mycket med tillgänglighet, återkoppling, man är ju inte alltid överens. Det är viktigt med en bra dialog. Vi jobbar mycket med att hitta lösningar som passar för alla parter. Både hyresgäst och hyresvärd. Sedan har jag faktiskt ett grymt team här i Vällingby. Det här gör vi tillsammans. Det vore omöjligt att klara mig utan dem.

Hur ser du på hur pandemin har påverkat ert jobb?
– Det klart att pandemin har påverkat. Det har varit otroligt tufft för väldigt många hyresgäster och där har ju liksom kommunikation varit än viktigare. Bara att prata med parterna och visa att man förstår. Det är lite annorlunda i ett köpcentrum, det är ju lite här det händer så vi har varit på plats väldigt mycket bland våra hyresgäster. Just kommunikationen med den har varit oerhört viktigt under den här tiden, säger Pernilla.
Pernilla har också märkt hur många nu jobbar hemifrån vilket gör att det blivit tuffare att hyra ut kontorsytor, även om hon också stött på motsatsen, att man söker större ytor. En annan sak är också att behovet av service har ökat. I Pernillas “sortiment” finns sedan ett drygt år tillbaka även coworkingytor. Ett förhållandevis nytt koncept som växer.
– Ja, jag tycker detta med coworking är bra. Det gynnar mindre företag som behöver mindre ytor och lättare får till samverkan med andra. Det kan vara yngre som startar eget och som kan bygga kontaktnät.

Vill du veta mer om Pernillas vardag som fastighetsförvaltare i Vällingby centrum så lyssna gärna på podden här intill.